Az én történetem – 1. rész – Miért hollandul?

Fábián Veronika vagyok, budapesti jógagyakorló.

Életem nagy álma válik valóra azzal, hogy jógaoktatóként az lehet a munkám, amivel a legszívesebben foglalkozom.
Célom, hogy bármilyen élethelyzetben is vagy, a jóga által megismerd azt a belső erőt, amivel saját életed legjobb kormányosa lehetsz.
Csoportosan vagy egyedül, magyarul, angolul vagy hollandul – jógaóráim közül te is megtalálod azt, ami neked legjobban segít, hogy elindulj a saját utadon önmagad felé.
Miért hollandul?
Hollandul – vagyis egész pontosan flamandul – gyerekkoromban tanultam meg, amikor Belgiumban éltem a családommal. Tíz éves voltam, amikor kiköltöztünk Leuvenbe és szüleim beirattak egy flamand iskolába. Nem volt könnyű, mert egyáltalán nem beszéltem a nyelvet, de kitartó munkával  és a gyerekek kivételes nyelvtanulási készségével az első év végére már teljesen beilleszkedtem a flamand gyerekek közé. Akkor jöttem rá, hogy mennyire élvezem a nyelvtanulást – és abban az évben már angolt is tanultam. Mire leéretségiztem, angolból is anyanyelvi szintű vizsgát tettem. Korán rájöttem, hogy a nyelvtanulás az egyik “szuperképességem” – így tudom kamatoztatni, hogy imádok beszélni és emberek között lenni. 
Gyerekként úgy gondoltam, hogy a nyelveket használva tolmács leszek, esetleg hivatásos természetvédő vagy énekesnő. Innen még vezetett pár önismereti lépés a jógivá válás útján. Viszont ha most visszatekintek, már akkor mások szolgálatába szerettem volna állítani a tudásomat úgy, hogy egyszerre legyen tanulás és belső élmény. Jógaoktatóként is ez a célom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: