Az én történetem – 3. rész – A jóga útján

Honnan tudod, hogy jó úton jársz? Egyszercsak minden összeáll. Ha nehézségbe ütközöl, azonnal érkezik a segítség a legváratlanabb helyekről. A feltett kérdésre rögtön jön a válasz. Olyan ajtók is megnyílnak, amiknek eddig a létezéséről sem tudtál. Minden a megfelelő helyen és a megfelelő időben történik, szinte “varázsütésre”.

De ritkán kezdődik így. Nekem azzal kezdődött, hogy le kellett mondanom egy szeretett közösségről és kikapcsolódásról. Hiányérzetem volt; tudtam, hogy keresek valamit, de fogalmam sem volt, hogy mit. Valamit, ami túlmutat a testi egészségen, mégsem tagadja a testet, és valamit, ami úgy foglalkozik a lelkemmel, hogy nem akarja azt kisajátítani. És akkor, még gyorsan két program közé ékelve, beengedtem a jógát.

A jóga lett az én ‘piros pirulám’, amivel kiléphettem abból a Mátrixból, aminek már régen szorítottak a határai. Az állandó rohanás, a folyamatos ‘multitasking’, a minden percben tartó verseny magammal és másokkal egy elképzelt jövő beli nyereményért. Napi nyolc perc jógával kezdtem és sohasem fordultam vissza.

Mostanra a jóga áthatja a mindennapi életemet, segítségével sikerült elengednem a magam felé támasztott lehetetlen elvárásokat. Gyakorlom, tanulom, elmélyülök benne; akár könyvben, akár mozgásban, akár a légzésben vagy a pillanat teljes megélésében valósul meg. Egy idő után tudtam, hogy a jóga többet jelent nekem, mint szabadidős tevékenység. Kiléptem az üzleti világából, hogy jógaoktatónak tanulhassak.

Egyszercsak minden valóban összeállt. Minden a megfelelő helyen és a megfelelő időben történik, szinte “varázsütésre”. Tudom, hogy a jó úton járok. A jóga útján.

Jógát oktatni az én szememben sokrétű feladat. Egy olyan többezer éves hagyományon keresztül  oszthatok meg filozófiát, életszemléletet és a világunk iránti megbecsülést, ami legtöbbször a mozgáskultúrával kezdődik, de mindenképp a lélekig ér.  Három nyelven ezt a tudást még szélesebb kör számára tehetem elérhetővé.
Célom, hogy bárki, aki velem gyakorol, a jógán keresztül felismerhesse  a saját útját, saját helyét ebben a csodálatos Univerzumban.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: