Tavaszi Nagytakarítás 5/5 – Érzelmeink

A sorozatban végül, de életünkben talán első sorban: nyisd meg a szíved! Engedd be a fényt, porold le az érzelmeket és nézd meg, melyik valóban fontos és melyik, amelyikhez már jobb, ha nem ragaszkodsz tovább. Az érzelmi nagytakarítás és a nyitás az újra felszabadító, szinte szárnyakat ad, újjászületünk tőle.

Máris megtudod, hogy nekem mi a három tippem ebben a témában, de előbb megkérlek, hogy gondolkozz el a sajátjaidon. Te mit teszel azért, hogy nyitott szívvel, könnyed érzelmekkel, a lelki békéd felé haladva élj? Ha van kedved, oszd is meg ezeket kommentben, tanuljunk egymástól!

Az én személyes kedvenceim tehát:

  1. Megbocsájtás. Bocsáss meg! Bocsáss meg saját magadnak vagy annak, akinek szüksége van a bocsánatodra. Ezzel elvágod az érzelmi köteléket, ami a visszatartó eseményhez, emlékhez köt. A megbocsájtással felszabadítod magad a negatív érzelmek súlya alól, ahogy azt a hasonlat olyan gyönyörűen leírja: mint ha mázsás súly gördülne le a szívedről. Megkönnyebbülsz és helyet adsz az új, a téged segítő érzelmeknek.
  2. Adj teret, időt és helyet saját igényeidnek! Ha megfeledkezünk arról, ami feltölt, táplál, kiegyensúlyoz és örömmel tölt el minket (vagy ha akár saját önszántunkból is háttérbe szorítjuk ezeket), helyet adunk a neheztelésnek. Szeretteid, a körülötted élők egészen biztosan azt szeretnék, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyél, hiszen feléjük is akkor tudod megnyitni a szíved. Vedd tehát figyelembe saját igényeidet, hogy azokkal az érzelmekkel vághass neki az új évszaknak, amik segítenek téged (és ezzel mindenkit körülötted).
  3. Tölts időt szeretteiddel – kreatívan. Semmi nyitja meg úgy szívünket és tölt el segítő érzelmekkel úgy, mint szeretteink közelsége. Igen, még ilyen nehéz (covidos) időkben is igaz ez, amikor a szabályozások erősen beleszólnak, hogy kivel mennyi időt tölthetünk el. Találd meg a módját, hogy (saját igényeid tiszteletben tartása mellett) minél többet tölthess családtagok, barátok, kedves ismerősök társaságában. Akkor is, ha ez most több kreativitást igényel. Este nyolc után is együtt (és biztonságban) maradhattok egy online videó beszélgetésben vagy napközben feltöltődhettek közösen kint, a természetben. Mondj igent az emberi kapcsolatokra, nyisd meg a szíved: adj- és engedd be a szeretetet.

Jógikus szempontból:

  • Melyik az a póz, amitől ideges leszel, amihez nincs kedved, amit legszívesebben kihagynál? Bocsáss meg neki J, vagyis engedd el a neheztelést. Gondolj úgy erre az ászanára, mint ami valami nagyon fontosat szeretne tanítani neked. Ahol le tudsz küzdeni egy elakadást, szeretettel megáldani, aztán elengedni egy negatív érzést, ott rengeteg energia szabadul fel. Üdvözöld ezt a pózt és engedd be a gyakorlásodba. Figyeld meg, hogy már a következő alkalommal érezni fogod a fejlődést!
  • Gyakorolj hátrahajlító, mellkas nyitó pózokat. Érezd, hogy ahogy kiemeled a mellkasod és hátra gördíted a vállad, akár csak állásban is, máris mélyebben, felszabadultabban lélegzel. Megnyitod a szíved környékét, de nem csak fizikailag, hanem érzelmileg is.
  • próbáld ki a szerető kedvesség meditációját, a Mettát. Küldj szeretetet saját magadnak, másoknak, a Világnak. Szeretetre mindig szükségünk van. Bárhová küldöd, mindig jó helyre érkezik.

Legyen energikus, vidám, szeretetteljes tavaszod!
Veronika

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: