3 tipp novemberre a belső biztonságért

Kedves Jógi!
A mai nappal elengedjük az októbert. A november már utazás az őszből a télbe, ahogy szeptemberben a nyártól haladtunk napról napra a valódi ősz felé. Elengedjük a meleg nappalokat, helyet csinálunk a kuckózós estéknek. A fák a legcsodálatosabb példái az elengedésnek – színes leveleiknek alákap a szél és táncolva-forogva hullanak le, hogy betakarják a földet. Az elengedés jó.

Elengedni azt jelenti, hogy nem kötődsz tovább egy helyzethez, egy eseményhez vagy egy érzelemhez, egy személyhez. Szabad helyet teremtesz azoknak a helyzeteknek, személyeknek, gondolatoknak és eseményeknek, amikre most valóban szükséged van.

Ahogy a fák csupasz ágai között átsüt az őszi napfény, a belső fényünk is szabadon ragyoghat, ha elengedjük azt, ami már nem szolgál bennünket.
Elengedni akkor könnyű, ha közben biztonságban érezzük magunkat. Ehhez kell kifejlesztenünk saját, belső biztonságunkat. Azt a meleget adó, biztonságos érzést, ami belőlünk fakad, így nincs külső körülményekhez kötve. Ahogy ősszel lehullanak a levelek és puha takarót készítenek a talajon, nekünk is ki kell alakítani “érzelmi takarónkat”.

Hogyan tehetsz minden őszi nap a belső biztonság-érzetedért?

1) Kerüld a túlterhelést! Aludj többet. Az elegendő alvás segíti a testi-lelki méregtelenítést, így pihentebben, érzelmileg is kiegyensúlyozottabban indulsz neki a napnak. Ha teheted, adj magadnak több időt az ébredésre – ősszel természetes, hogy aluszékonyabbak vagyunk. Próbálj meg kevesebb teendőt betervezni a napodba, hogy legyen időd olyan tevékenységekre, amik feltöltenek testileg (mint egy séta a szabad levegőn) és lelkileg (beszélgetés a szeretteiddel, a barátaiddal – vagy épp a csendes egyedüllét varázsa).

2) Meditálj! A következő időszakban hangsúlyt kap a meditáció – figyeld a hírleveleket az ajándék meditációért!(Ha még nem iratkoztál fel a hírlevélre, ide kattintva megteheted: https://mailchi.mp/ce5e03fd7c3c/hrlevl-feliratkozs)A meditáció bizonyítottan oldja a stresszt. Testedből és lelkedből is kioldja a feszültséget, segít megteremti a belső békédet, biztonságodat.

3) Jógázz, hogy feltöltődj energiával! Ősszel különös hangsúlyt kapnak azok a pózok, amik segítik a befelé fordulást, a testi és mentális stabilitást, valamint serkentik a tüdő és az emésztőrendszer működését (hiszen ezek a legérzékenyebbek a Vata időszak változásaira).

November első szerdáján is ezek az értékek állnak a jóga- és meditációs gyakorlásunk középpontjában.

A Harmónia Mini Kurzuson ezen a héten azért jógázunk és meditálunk, hogy megteremtsük azt a belső biztonságot, amivel könnyebben gyakorolhatjuk az elengedést. 


Jelentkezz ma (2021.10.31.) éjfélig és gyakorolj velünk!Minden valós idejű alkalmat egy hétig vissza tudsz nézni, így ismételheted vagy bepótolhatod a jógagyakorlást.


Novemberben erről szól a jóga & meditációs gyakorlásunk:
11.03. – Elengedés A koraőszi gondtalanság felcserélése belső biztonságra
11.10. – Befelé figyelés Feltöltődés télire – otthon a saját testünkben
11.17. – Őszi ayurvéda A Vata energia kiegyensúlyozása
11.24. – Őszi kreativitás Teremtő energiáink felébresztése

Mikor? – Szerda esténként 19:00 – 20:00
Hol? – online Zoom-on (visszanézéshez linket kapsz e-mailben)
Mik a feltételek? – Jelentkezz ma (2021.11.01.) éjfélig ezen az űrlapon https://forms.gle/FQ2LBpC6XMU66ukR9Ár: 10.000 Ft


Sok szeretettel várlak a Mini Programban, a valós idejű órákon és a Videó Galériában!Jógázzunk együtt!
Legyen csodálatos napod,
Veronika

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: